tisdag 15 januari 2013

TRUBBEL I PARADISET

Blev bra nyfiken på den där ljuvliga paradisön Bora Bora i Franska Polynesien i Stilla havet, med sina underbara små hyddor i havet.

Ön har en area om ca 38 km² och har ca 7.300 invånare, ca 260 km nordväst om Tahiti.

Här har en rad filmer spelats in, med svensk anknytning faktiskt.



År 1978 spelade Jan Troell in filmen Orkanen på Bora Bora. 30 år senare, 2008, filmades den romantiska komedin Couples retreat (Trubbel i paradiset), med bland andra Malin Åkerman.

Filmen handling beskrivs så här: Av ren sympati följer tre par med till paradisön Eden för att hjälpa ett fjärde par med deras äktenskapsproblem. Väl där framkommer det att paketresan innehåller parterapi för samtliga av dessa åtta personer, och drömmen förvandlas på kort tid till mardröm.

Har ej sett den så jag kan ej uttala mig om den är sevärd eller ej. Vad jag däremot vet är att Malin Åkerman är gift med den italienska musikern Roberto Zincone. Här kan ni lyssna på hans fantastiska tolkning av Vivaldis våren.

Passar väl utmärkt en dag som denna, (även om snön vräker ner), som inte är vilken som helst utan Tulpanens Dag. Fotografen Agneta Gelin har tagit ett av de vackraste fotona jag någonsin skådat på just denna blomman. Klicka bara här och njut!

Med tillönskan om en trivsam tisdag.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se