onsdag 5 december 2012

SMAKEN ÄR SOM BAKEN

På tal på de där lindarna längs Bäveån som jag nämnde igår så för de vetgiriga kan jag meddela att de är planterade där redan 1845. De skänktes av en givmild handelsman vid namn Koch.

Foto: Västarvet, Bohusläns Museum
Måste erkänna att det var mysigare förr när ekor låg förtöjda inne i centrala stan. Och kanhända kan det åter bli verklighet nu när Uddevalla Kommun fått tillåtelse att utveckla området kring Bäveån. Man kan på kommunens hemsida läsa följande:

"Mellan Järnbron och Västerbron. Bäveåns botten ska fyllas upp med sten som kommer att förstärka sidorna och eliminera rasrisk. Denna förstärkning kommer inte att synas eftersom vattendjupet där är flera meter. Åtgärden möjliggör mer aktivitet i området genom båtplatser eller att till exempel en pråm kan komma in under sommarsäsong."

Det ser jag fram emot. Nya spännande projekt mellan den historiska allén från 1845! Just år 1845 gjorde järnångbåten s/s Great Britain sin jungfruresa över Atlanten från Liverpool till New York City, som första skruvpropellerdrivna fartyg.

En annan händelse som inträffade 1845 var att gummisnodden patenterades. Kanske en mindre sensation men användbar till mycket. Bland annat till att hålla fast flätor i håret. Tänker främst på sådana där små flätor som var och varnnan tjej kommer hem med efter semester på varma breddgrader. Det händet att även män får för sig att smycka sig med dessa, som ex. denna kända fotbollsspelaren, David Backham.


Smaken är ju som baken, men jag har sett andra frisyrer han klär bättre i. Rasta flätor ska nog de som ägnar sig åt rastamusik bära. Här kommer en man me en annan slags rastafrisyr och ett fantastiskt sound och en görmysig låt: One Love, med Bob Marley.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se