torsdag 30 juni 2011

SVALKANDE FRUKT

Puh, man ska väl inte gny över värmen, men oj så varmt det är idag. Vilken kanonbra dag för en afterwork på Kullgrens Kök och Bar, med Uddevalla Näringslivs medlemmar med gäster.

Tar mig ett bett på en vattenmelon i väntan på att klockan skall slå 17.....


..och gör ytterligare en mapp på datorn och döper den: *Tävlingssvar bröllop ombord juli*
Passa på alla kära människor, 31 dagar till har ni chansen att lämna in ert bidrag!


annainspiration.blogspot.com

Hmm...just denna underbara bröllopskyss, får mig och tänka på en låt av Webstrarna...

Mer kärlek till folket!

//Linda

onsdag 29 juni 2011

UNDERBAR APATI

Man blir bara inte riktigt klok på männsikors vanor och behov ibland. Idag fick vi ställa in en urskön tur till Lysekil med m/s Byfjorden p g a för få förbokade. Märkligt då det var över hundra personer som reste med oss igår.


Kan det vara så att sommarvärmen gör oss lätt apatiska ibland och behovet av upplevelse och komfort inte är större än blått glittrande hav och en solstol ibland.

Vilket ju i och för sig kan vara helt underbart!

//Linda

tisdag 28 juni 2011

SOFFMYS & TÅNG


Det finns vissa växter i havet som krabbor gillar och gömma sig i...
själv är jag trots min ålder fortfarande lite smårädd att trampa ner i en tångruska.

Fast jag gillar verkligen att trycka på de där blåsorna så det fiser lite sött liksom, hehehe...funkar ungefär som pussel, eller skala räkor hos mig. D v s avstressande!



Avstressande kan även soffmys med tänka stearinljus vara. Inte för att jag har någon lust att tänka på höstrusk och vinter idag, denna ljuvliga junidag med högsommmarvärme. Men av en händelse sprang jag på dessa underbara ljusmanchetter, designade av Ernst Kirchsteiger häromdagen och de kommer helt säkert påminna mig om sommarens salta tångbad, vid bryggor som skärgårdsbåtarna angör fram i vinter....



Vackra tycker jag! Vacker är även denna gamla godingen med Chicago: You are the insperation.

//Linda

måndag 27 juni 2011

FISKELYCKA

Bjuds man inte badväder på semstern så bjuds man iallafall krabbmetarväder. Det funkar alla dagar oavsett väder och vind. Både att fiska och att äta! Det enda som behövs är en hink, en klädnypa, ett starkt snöre, blåmusslor som bete och en nypa tålamod.

Foto: Agneta Thorsén
Denna krabbsoppan skulle jag mycket väl kunna tänka mig att smaka, ser ju ljuvligt god ut.



Många bra krabbmetarställen kan man ta skärgårdsbåtarna till dagligen hela sommaren. Reser man från Uddevalla kan man välja någon av följande nio bryggor för fiskelycka:

Svenskholmen
Gustafsberg
Lindesnäs
Sund
Sunningen
Unda
Stången
Ammenäs
Skäret






Väljer man och ta skärgårdsbåten från Ljungskile, som förövrigt har premiär idag, finns det fyra bryggor att prova fångstturen vid:

Lyckorna
Ulvön
Stillingsön
Åh/Saxenhof

Lite mer fakta om just krabban kommer här: Krabbtaska (Cancer pagurus) lever på klippbottnar, stenbankar eller gyttjiga sandbottnar på upp till 50 meters djup, grundare under sommaren. Födan utgörs av en stor mängd djur, framför allt blötdjur. Krabbtaskan är rörlig, och vandrar ofta långa sträckor; upp till 100 km har konstaterats.

Lycka till önskar

Linda

söndag 26 juni 2011

RÖRA PÅ BASSHOLMEN


Är sugen på salta smaker idag och hade gärna smakat kocken Fredriks goda makrillröra på just Bassholmen. Även tidningen Allt Om Mat har fattat att Bassholmen och Fredrik Sjöströms käk är en oslagbar kombination!


Foto: Agneta Thorsén


Mmmm tänk rökt makrill, blandad med dill, lök, äpplen och citron på tunnbrödsknäcke. Hela receptet kommer här.

Kanske bästa nattamaten på ett eget ö-kalajs? Bassholmen är ett bra ställe för fest och salta bad och smaker. På tisdag, onsdag och torsdag går det åka skärgårdsbåt från Uddevalla till ön hela sommaren.

Önskar alla en lat skön salt söndag!

//Linda

 

lördag 25 juni 2011

MOSSLINDA MOSSLUNDA

Trots att jag trotsade dansen kring stången tidigare idag kan jag inte låta bli vissa tradtioner. Vad vore midsommarnatten utan sju sorters blomster och den klassiska visa vid midsommartid.

Kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar den här poppiga versionen eller inte...får lyssna ett par gånger till tror jag bestämt. Ibland måste vissa låtar, känslor, företeelser, smaker och dofter upprepas för att det liksom ska fästa hos mig.

Visa vid midsommartid skrev 1946 av Rune Lindström och tonsattes av Håkan Norlén och har upprepats mången gång efter den för första gången spelades.


Olvon (Viburnum opulus)

Visa vid midsommartid

Du lindar av olvon en midsommar krans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans
som högt över tallen står.
I natt ska du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans i språngdans på glödande järn
I natt är du bjuden av dinmman till dans
Där Ull-Stina Gull- Lina bor.

 Nu tager du månen från Blåbergets kam
att ge dig en glorias sken
att ynglet som avlats i gölarnas damm
blir fålar på flygande ben.
Nu far du till Mosslinda Mosslunda mor
Där Ullstina Gullina Gullfina bor
Inatt ska du somna vid Svartrana tjärn
där skogen och mossan är len.

 
Midsommarblomster (Geranium sylvaticum)

Det kan bli lite trixigt att få lagt de där sju sorternas blommor under kudden om man somnar i mossan. Men för de töser som lagt sig ordenligt i sina sängar med blomster under kudden, kommer den tilltänkte mannen uppenbara sig för i drömmen... 

TIPS! För er som ej finner sju blommor, sägs det funka att ställa sina skor som ett T och läsa ramsan:

'Jag ställer mina skor i T, för att i drömmen min älskade få se!'

Vem vet kanske blir det en sanndröm för vissa och bröllop ombord på en skärgårdsbåt för dessa nästa midsommar som följd, om de har tid och vänta så länge....
 
//Linda

fredag 24 juni 2011

VÄGRAR KRANS & DANS

Välkommen midsommarafton!

Sill, färskpotatis, nubbe o blomsterkrans i håret. Dans runt midsommarsången och glada barn o vuxna. En underbar familjehögtid som vanligtvis firas med nära & kära. Men den kan även skapa utanförskap för många personer som inte har någon familj eller så många vänner att fira med.

Jag är berikad med stor släkt och många fina vänner och egentligen en väldigt konservativ människa som håller på mina traditioner och byter sällan åsikt, favoritlag etc.

Men ibland orkar man bara inte och göra som man alltid gjort år efter år efter år efter år. I år vägrar jag midsommarkrans, och hålla handen och gå i ring kring den där fallossymbolen, midsommarstången och sjunga 'små grodorna är lustiga att se'.


Nä, i år blir det andra grodor för redarfamiljen. Dax och packa in sig i bilen istället för båten och fira den svenska midsommaren på Liseberg och åka nöjesattraktionen 'små grodorna' istället!

//Linda

P.S: För er som vill fira en traditionell midsommar så vet jag att det dansas kring midsommarsången på Bassholmen kl 15.00. På Gustafsberg ser det kl 16.00. Dit kan ni ta m/s Sunningen kl. 15.10 från Södra Hamnen i Uddevalla!

torsdag 23 juni 2011

BESLUTSÅNGEST

Det är sannerligen inte lätt att fatta vissa beslut ibland. Alla dessa situationer som vi dagligen tvingas besluta i och om. Samt känslor som vi oftast medvetet kan välja eller välja bort, allt utefter hur vi fattar våra beslut.

Det kan väl inte vara så svårt att bestämma kanske vissa tycker, speciellt när det finns bara finns två alternativ att välja mellan:

Tyst som en mussla...
ja eller nej,
stanna eller gå,
älska eller hata,
neka eller tillåta,
ändra eller bibehålla,
erkänna eller förneka,
galen eller klok,
dra in eller öka,
öppna eller stänga,
bjuda eller ta betalt,
ställa in eller köra,
rätt eller fel,
tiga eller tala?



Denna ambivalens vi somliga brottas med stundom. Om vi fattar rätt eller fel beslut vet vi dock icke innan vi tagit dem. Det enda vi vet är, ATT vi måste ta vissa tråkiga, jobbiga och känsliga beslut ibland, trots vetskapen att dessa kommer leda till att vissa människor kommer att bli besvikna, ledsna och t o m arga.

Ett exempel är när vi av olika anledningar måste ställa in kryssningar med våra skärgårdsbåtar. Alltid lika trist för reslystna passagerare och den arbetsvilliga påmönstade besättningen. Men då det inte är fler än 15 förbokade själar på en dagskryssning, ställs en 'stackars' redare inför ett tråkigt beslutstagande och en gnutta beslutsångest.


Att välja handlar ju även Offsprings låt 'I choose' från 1997 om.

Bra låt, med skön video tycker jag!


//Linda

onsdag 22 juni 2011

RÄTT NAMNVAL?!

Med tanke på gårdagens vilda vindar, uppkom en fundering varför de starkaste ofta namnges med kvinnonamn. Visst minns vi väl Gudrun, Katrina och Lena.

Men varför döper man då tornados efter kvinnor?

"De dyker inte upp så ofta, men när de gör det för de ett jäkla oväsen och när de går tar de halva huset"

He he...


Även båtar döps ofta till kvinnonamn. Te x tankbåten Nanny som byggdes på Uddevallavarvet.
Likaså är mången fritidsbåt namngiven efter dottern, hustrun och i vissa fall älskarinnan. ;-)

Sjömanskrocken säger dock att man icke skall välja något namn som slutar på bokstaven A. För fartygsnamn som slutar på "a" bäddar för otur. Ett exempel är Cunards Lusitania, som sänktes 1915 av en tysk ubåt. Åtskilliga sjömän lär ha satt detta i samband med slutbokstaven.
M/S DIANA

Skärgårdsbåtar däremot brukar ju döpas efter vatten de trafikerar på, som m/s Byfjorden eller destinationer de trafikerar. Så som m/s Sunningen och m/s Gustafsberg.  Dock ej  Göta Kanalbåtarna m/s Juno och m/s Diana.


Bogserbåtar däremot brukar ju däremot bära mansnamn.
Ja, inte bara de tecknade utan även de i verkligheten också.


Den norska Bogserbåten Elias

Kanske för att de ska vara så där stora & starka & tuffa & arroganta & modiga. Som kan anses som mer eller mindre charmiga maskulina egenskaper.

Hjälpsam är däremot en charmig egenskap som bogserbåtarna besitter.





Denna delar de med Sjöräddningens båtar. Beträffande räddningsbåtar så bär de oftast namn efter sin donator; Ellen Landin, Ilse Sanne m.f.

På Käringön ligger räddningskryssaren Broström stationerad, och kan skådas om man resa med m/s Byfjorden från Uddevalla imorgon, torsdag kl. 09.00, så vida den inte är ute på uppdrag.

Varmt välkomna ombord!
önskar

Linda Kristina

Som ALDRIG kommer få en båt uppkallad efter mig...såvida jag ej skänker min stora förmögenhet (finns ej ännu) till Sjöräddningsällskapet och de bygger en båt och sedan namnger den efter mig!

tisdag 21 juni 2011

VILD SOM VINDEN

Vindhastighet 6 m/s har utlovats idag. Men det gör mig ändå påmind om den klassiska sagan om Solen och Nordanvinden.

Där solen segrar och det hoppas jag att den även snart gör här i Uddevalla och resten av Bohuslän med.

Tänker på hur ofta vindstyrka förväxlas med vindhastighet. Vindstyrkan är ju måttet på efftekten av svaga och starka vindar, medans vindhastigheten är medelvärdet på hastigheten av vindens rörelse i förhållande till en viss punkt under en 10-minuters period.

Olika grader av vindstyrkan benämns med olika namn, så som hård vind, kuling, storm eller orkan.


Benämningarna kan ha olika innebörd i olika sammanhang, exempelevis det som känns som en hård vind för ett litet fartyg, kan för ett större fartyg (typ en skärgårdsbåt) anses bara vara frisk vind.
Bild: svt

Effekterna av vindstryrkan ovan kännetecknas så här:
 

måndag 20 juni 2011

FAVORIT I REPRIS

Skata, Pica Pica

Ännu en alltför tidig morgon blev jag väckt av en fjäderklädd vän.

Eller vän var och ta i, snarare granne. I en tall på tomten bor en skatfamilj och ibland får de påhälsning av de små pälsklädda  klätterkonstnärerna, katterna!

De verkar definitivt inte gilla varandra. Skator kan kraxa något otroligt högt och katter kan skrika än värre.

Nog för att jag gillar repriser, men just och bli väckt väldigt tidigt om morgonen, är väl kanske inte just den repris som jag föredrar, om jag får välja själv.

Då jag är något mer enfaldig, väljer jag hellre att dricka en kopp morgonkaffe ihop med någon jag tycker om. ♥


Foto: Svante Sjöstedt



Till exempel m/s Byfjordens kock Fredrik Sjöström, som kan laga fantastisk god mat, som jag gärna äter om och om igen.


Eftersom jag gillar bra repriser, tänker jag boka mig och en hel hög goda vänner på den kulinariska söndagskryssningen ombord på m/s Byfjorden, som startar första söndagen i juli.

En favorit i repris!

Mums!

//Linda

söndag 19 juni 2011

IGNORERA MERA!

Svensk sommar, 12 grader varmt, eller kallt snarare...regn, regn och regn. Inget vidare båtåkarväder....Suck! Detta ständiga gnäll på vädret, jag och troligtvis fler med mig, borde verkligen lära mig och gilla läget. 

Lära mig att ignorera mera!

Vädret går ju ändå inte att påverka. Det bestämmer helt själv vad det vill bjuda på och därefter får vi anpassa våra utomhusaktiviteter och klädsel.

Nog hade säkert både Junicupen och De vilda blommornas dag, besökts av fler om regnet hade ignorerat att falla just i Uddevalla idag.

Så det är ju bara att låta bli att bli irriterad på detta ursvenska midsommarväder.

Likaväl som man borde ignorera exempelvis myggsurr, väckarklockans tickande, ogräs i rabatten, oputsade fönster, osktrukna skjortor, spindelväv i taket, änglatofflor (även kallade dammråttor hemma hos vissa) i hörnen, förseningar i tabeller.

Att avsiktligt förbise detta är inte enkelt, men ibland är det bra att låtsas som det inte finns. Blir ju lättare att vistas ute i regnet om man ignorerar det.

gervide.se

Något som dock inte är lätt är; att ignoreras.  I valet av ting eller företeelser som ska läras att ignoreras, så gäller detta ej människor!!!

Glöm ALDRIG det!

För de människor som gör det kommer aldrig sluta som de lyckliga under paraplyerna till vänster här.


//Linda

P.S: Skärgårdsbåtarnas bröllopstävling pågår ännu!

DE VILDA BLOMMORNAS DAG

Idag söndag 19 juni firas 'De vilda blommornas dag' i hela Sverige. I år för 10:e året. Passa på och följ med på en guidad vandring i äng och mark runt Uddevalla i vår vackra sommarsvenska natur.

Prästkrage, Leucanthemum vulgare
KALVÖN kl 10:00-15:30. Samling på parkering bakom Bohusläns museum kl.10:00 alternativt kl. 10:30 på reservatets parkering vid Kompassviken, Orrevik, Ledare: Bo Eriksson

FOSSUM kl.10:00. Samling vid gamla ladan på Fossum. Ledare: Göran Johansson.

SKALBANKARNA BRÄCKE-KURÖD kl. 10:00. Samling vid Skalbanksmuséet. Ledare: Jan Uddén.

STRANDPROMENADEN kl. 10:00. Svenskholmen till Bodele. Samling på parkeringen vid Svenskholmen. Ledare: Ann-Marie Bengtsson.
Väljer ni den sistnämnda så går skärgårdsbåten m/s Sunningen hem från både Svenskholmen och Gustafsberg flera gånger under förmiddagen. Se tidtabell här.
//Linda

P.S: Arrangörerna till detta firande är: Svenska Botaniska Föreningen, Uddevalla Botaniska Förening, Föreningen Bohusläns Flora, Bohusläns museum, Västkuststiftelsen

lördag 18 juni 2011

LÖRDAGSGODIS

Sitter och bläddrar i Nalle Puhs klokbok och mumsar i mig Pim Pim. Dessa förföriskt goda små gelébåtar med fruktsmak.

A.A Milne tänkte troligtvis inte på godis när han författande:

Stora hjärtan kommer ibland i små förpackningar


Utan syftade nog snarare på sann mänsklig värme och kärlek. Den har jag kännt av idag på Junicupen i Uddevalla. Små blivande handbollsstjärnor som visat otroligt varmt hjärta och glöd i sina matchmöten.

Junicupen måste nog vara den enda turneringen i Sverige, där man kan resa till tävlingsplanerna med en 100 årig skärgårdsbåt, m/s Sunningen.


Med förstorningsglas kan man skymta båten på böljan den blå, i denna yttepyttebilden, he he...


//Linda

fredag 17 juni 2011

BOTTENREKORD

Hällande regn, västlig vind och en temperatur som påminner mer om sen höst än sen juni. Brrr....

Detta väderfenomen gynnar icke passagerarantalet på skärgårdsbåtarna. Idag har inte många reslystna själar åkt med m/s Sunningen. Har en tråkig förnimmelse av nytt bottenrekord!


Tråkigt även för Uddevalla att vädret bjuder på 9 grader och spöregn. Nu när vi fått så många handbollsungdomar på besök, för att spela årets upplaga av Junicupen på gräsfälten på Gustafsberg och Bodele.

Fast trots regn och rusk har de tappra ungdomarna och ledarna varit fantastiska och kämpat på hela dagen i leran...o trägen vinner!


Trägna är vi många idrottsföräldrar som ställer upp och stöttar och kör och jobbar för klubben i dessa dagar. Min lott idag blev att diska efter 700 hungriga, blöta, leriga men ändå glada barn o ledare.

Medans de gästande handbollslagen, serverades korv med mos, fick 93 gäster ombord på m/s Byfjorden smaka skaldjur och goda drycker. Ikväll vet jag att en skön 30 årig kvinna, som arbetat på både båt och rederikontor, var där och firade sin födelsedag och njöt ihop med goda vänner.

Själv ska jag nu njuta av denna lilla Pim Pim ask, som jag gömt väl i skåpet för tillfällen och slappa framför en tårdrypande båtklassiker i repris.



Underbara Titanic och "My heart will go on" ....

//Linda

torsdag 16 juni 2011

KVÄVD TILL DÖDS?

Träd på Hagtornsvägen
Passerade på vägen till jobbet idag ett träd angripet av lindmätare. De hade mer eller mindre tagit över hela trädet!

Många arbetstimmar har de säkerligen lagt ned för att skapa detta naturens konstverk. Som modern installations konst?!

Hur som helst har de utfört ett gediget arbete och beslöjat hela trädet och dess grannsten med sina pupptrådar, likt en tunn skir brudslöja

Lite spöklikt men ändå vackert! Som Sophie Zelmanis - Stay With My Heart - från Corpse Bride.

Corpse Bride

Dessvärre kommer troligtvis dessa små larver kväva bladutvecklingen och trädets tillväxt. Vilket kommer leda till dess död. Då kommunikationen mellan trädet och larverna uppenbart ej fungerar.

Den ena parten har blivit mer dominant än den andra. Likt ett förhållande eller affärsrelation i kris.



När kommunikationen, respekten, omtanken och viljan kvävs - dör kärleken, förtroendet och relationen! Detta kan vara oerhört smärtsamt för de drabbade.

Fast det fina med kärleken är att den kommer igen, om man tillåter den. När man väl tillåter den, att komma tillbaka och då är införstådd med att inte bara den ena parten kan bestämma. Utan att kärlek växer bara genom tillit och gemensam respekt.

Då när man insett detta, är man redo och gå vidare och lova varandra stöttning, trohet och tvåsamhet.


Bassholmen, Foto: pbase.com

På tu man hand, eller ihop med släkten & vännerna? Bassholmen är ett ytterligt bra ställe att bli två på. Låt vår ö bli er ö!


//Linda

onsdag 15 juni 2011

MAGISK MÅNE

Rund som en skimrande pärla är månen nu. Ikväll kommer den bjuda m/s Byfjordens skaldjurskryssare på ett romantiskt ljus.


För det är sannerligen något romantiskt och förtrollande med
månen. Den har liksom en magiskt påverkan på kropp o själ.


Ledsnare, gladare, piggare, tröttare, argare, kärare, vi alla påverkas individuellt av månklotet, men helt klart är att sinnestämmningarna förstärks på något underligt vis.



Då månens och solens dragningskraft gör att det blir ebb och flod och påverkar att oceanernas vatten stiger och sjunker kraftigt. Bör den ju rimligtvis även påverka våra mänskliga kroppar som består av 65 % vatten.

Lite häftigt känns det att tänka på att fullmånen lyst på den 100-åriga skärgårdsbåten m/s Sunningen: 1 205 ggr minst. Det är något visst med tid ihop med antal, i ett historiskt perspektiv.
Som när man tänker på hur många som rest med våra skärgårdsbåtar sedan 1898 eller det totala antalet personer som trampat i en sliten trappa i ett gammalt hus.

Eller hur många gånger man hört "Den blomstertid nu kommer" sjungas i juni.


Det får mig och tänka på ett sådant där broderat tänkvärt citat som hänger i mångas sommarstugor:

Alla dessa dagar som kom och gick inte visste jag att det var livet!

//Linda

tisdag 14 juni 2011

LIVSVIKTIGT

Skärgårdsbåtarnas besättning har hela förmiddagen tränat på att gå i och ur livflotte. Hjälpt nödställda, hjälplösa passagerare att komma ombord, vilket här bestod av rederiets landbaserade katastrofgrupp.


Mycket skratt och ett par kallsupar bjöds det på. Fast i allt det roliga insåg alla allvaret i att detta kan faktiskt hända i verkligheten. Därav är denna övning livsviktig!


Eftermiddagen kommer att fortsättas i säkerhetens tecken och alla ska öva sig på hur man agerar vid brand och träna sig på att instruera hur flytvästarna ska sättas på. Även dessa övningar är livsviktiga!


Övning ger färdighet, så är det bara!

//Linda

måndag 13 juni 2011

ARLA FÅGELSÅNG

Koltrast, Turdus merula


Väcktes idag vid 05.30 av ljuvlig fågelsång. Det gjorde mig absolut ingenting.

Blev bara så där gott påmind om att detta är helt gratis. Leende kom jag att tänka på en tänkvärd dikt av Nils Ferlin:

                                                

 
FÅGELSÅNG KRING TINGEN

Fågelsången kring tingen
var kommer väl den ifrån?
Själv märkte jag kanske ingen
för bitterhet och för hån.

Själv märkte jag nästan ingen
men tror på dess kraft ändå.
Fågelsång kring tingen
har de blåögde hittat på.

 


Tove Wireby och Christian Gjerdrum,
 midsommar 2009,
 därav m/s Sunningens gamla utseende.

Foto: Åsa Wireby


Tur att man kan ha blåa ögon utan att vara blåögd, det har hoppilandkallen Tove Wireby.

Som kan ses 'in action' i skärgårdsbåtarnas fina bröllopfilm.

//Linda

söndag 12 juni 2011

GLASSIGA TYPER

Likaväl som pingst förknippas med bröllop, så förknippas sommar med glass!

Min familj är av den glassiga typen och därav lever vi efter: "En glass om dagen, är bra för magen!"

Självfallet bör denna ätas efter ett salt dopp, eller annan fysisk aktivitet. Man bör ju liksom förtjäna att glassa lite. Ta vara på och njuta av det goda som finns här i livet!



Glass kan man köpa ombord på m/s Sunningen hela sommaren. Självklart säljs klassiska glassbåtar från gräddglassens beskyddare; Sia Glass. Perfekt liten båt att hantera, dock ej sjöduglig. Men ack, så god!


falkering.se

Fundera lite på hur länge den där lilla söta ängeln prytt Sia Glass papper o skyltar och blev smått nostalgisk när jag fann svaret och dessa:

1981
Det ser här ut som att man på Sia omvärderade sina produkter, glassarna 1982. Från roliga till mer gudomliga. För då ändrade man att från ha varit förknippade med en komiksymbol - clownen, till att nu bli kopplad ihop med en liten söt ängel istället. Troligtvis för att ta glassen till himmelska höjder. Det har det lyckats väl med och ängeln har sedan dess beskyddat gräddglassen från Slöinge.


1982 väcker även annan nostalgi hos mig. I form av sköna handbollsminnen från Sweden Open i Helsingborg, ihop med klubbkamraterna från GF Kroppskultur .

Dessa härliga handbollstider!
Det kommer det snart bli i Uddevalla med, för Junicupen startar på fredag på gräsfälten på Gustafsberg.

//Linda


lördag 11 juni 2011

OÄRLIGA SIGNALER!?

Pingstafton är bröllopstider och bröllop i Bohuslän betyder skärgårdsbåt smyckat med björkar och vajande flaggspel. Eller signalställ som det även kallas.

Det är sannerligen spännande med signaler och hur de kan tolkas. Troligtvis har det och göra med, vilket sinnesstämning man är i, blandat med vad man önskar att det ska betyda, ihop med en uns god fantasi.

Självfallet spelar också kunskap in, för skulle man ej veta vad ex. siganalflaggorna betecknar skulle ju en konversation som nu följer bara anses som fånigt vinkande av flaggor i olika färger...när det i själva verket handlar om hopp om fysisk kontakt ;-)

Ponera att en man står och viftar på ett fartyg med denna:

Kilo flag.svg    K  - Jag vill ha kontakt med dig

En kvinna viftar tillbaka från ett annat skepp med:

Uniform flag.svg    U - Du är på väg mot fara

Han tolkar detta positivt och svarar med :

Delta flag.svg     D - Jag har svårt att manövrera

Nu har hon sin chans att göra sitt livs val! Får han nu ett:

Sierra flag.svg    S - Jag backar, borde han tolka det som en nobbning.

 Däremot ett:

Xray flag.svg      X - Forstsätt inte utan invänta mina signaler, känns ju mer som ett kanske.

Flaggar hon dock ivrigt med:

Juliet flag.svg       J - brand ombord! Skulle det väl kunna tolkas som ett hett JA!

Faktiskt ett rätt så charmigt sätt att fria på?


Ta det som en tips, ni som ännu ej är gifta, och sugna på att vigas ombord på en skärgårdsbåt. Det är en del av vinsten i vår bröllopstävling som pågår för fullt.


Beträffande signalflaggor kopplas de i Sverige ihop i följande ordning: A, B, C, 1, D, E, F, 2, G, H, I, 3, J, K, L, 4, M, N osv


Kanske just för att inte sända ut oärliga signaler, som kan tolkas helt galet underbart eller tokigt...


//Linda


Blogg listad på Bloggtoppen.se