tisdag 2 augusti 2011

KREATIVA MÄN

Tack Ulf G för tipset om boken om Arthur Brattberg av Olof Johnard. Vilken kreativ och fantasirik man har var, denna Arthur. Kom till min kännedom att han minnsann var "pappa" till en lång lista av fina hus i Uddevalla och Ljungskile.

Bl a danspaviljongen vid Folkets Park, Margaretegärdeskolan, Villa Sandås och ett en rad sommarhus vid Ranneberg, som kan ses från m/s Gustafsberg II under Ljungskileturen.


Och inte minst detta unika huset vid Hermanbukten, Rörvik - Thorburnska Villan. Som med fördel kan ses från m/s Sunningen på den Stora Uddevallaturen.




Denna Thorburn med förnamn Charles, som lät uppföra denna spännande villa var även han en kreativ man och chef över rederiet Bohuslänska Kusten i närmare 40 år.

Det var då vanligt att kaptenerna på Bohusläns kustens båtar, som en hälsning till sin chef, tutade med ångvisslan tre gånger då de passerade Rörvik.

Huset byggdes som en sommarvilla 1917-1918 i två våningar med vind och högst upp det torn vi ser på bilden, för att kunna se Hafstensfjorden. Mer om detta har Uddevallabloggaren Gunnar skrivit här.

//Linda






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se